друкувати


Рятувальники Прикарпаття переведені на посилений варіант служби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-07 01:51:53

Внаслідок сильних дощів, які вже третій день падають на Прикарпатті, там знову піднялась вода. Сьогодні вийшли з берегів поки що тільки місцеві невеликі річки та потічки.

Частково підтоплено сільськогосподарські угіддя та декілька присадибних ділянок у трьох селах Тисменицького району та у самій Тисмениці. У приміському селі Драгомирчани вода підмила тимчасовий міст, який збудували поруч із зруйнованим липневою повінню, через що переїзд через ріку на дорозі державного значення Стрий–Чернівці-Мамалига, довелося перекрити. Рівень Дністра у Тлумацькому районі сягає чотирьох метрів – на один метр більше, ніж зазвичай. Місцеві ріки, що вийшли із берегів, підтопили двори у Тлумачі, Антонівці, Острині, Гостеві, Хотимирі та Гарасимові. 15 будинків у смт. Обертин відрізано від центральної дороги; мешканців восьми з них рятувальники відселять у безпечні місця. Крім того, водою розмито невелику ділянку дорожнього полотна в селах Петрів, Жуків та Яківка. Вода підступила впритул і до окремих дворів у селах Товмачик та Отинії у Коломийському районі.Через надмірні опади відновилися зсуви грунтів, які були спричинені липневою повінню, на три житлові будинки у Верховинському районі.

В зв’язку з ситуацією, що сталася, в Головному управлінні МНС створений та працює штаб з координації дій, підрозділи МНС області переведено на посилений варіант несення служби, цілодобово чергують більше півтисячі рятувальників та майже сто одиниць техніки. У райони області, де погодні умови ускладнили ситуацію, направлено мобільні оперативні групи облуправління МНС. Ситуація знаходиться під контролем рятувальників. А тим часом, за прогнозами синоптиків, завтра на ріках Івано-Франківщини і далі очікується незначний підйом рівня води, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі