друкувати


В обласному центрі Прикарпаття буде консульство Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-07 01:32:59

Голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник повернувся з робочої поїздки до Польщі з доброю новиною: тамтешнє Міністерство закордонних справ таки вирішило відкрити три нові консульства країни – у містах Івано-Франківську, Вінниці та Севастополі.

Про це минулої п’ятниці було заявлено під час чергових українсько-польських політичних консультацій, що проходили на рівні заступників міністрів закордонних справ України та Республіки Польща: з українського боку офіційну делегацію очолював заступник Міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, з польського – заступник Державного секретаря МЗС РП Анджей Кремер.

За словами Ігоря Олійника, попереду – вирішення суто технічних питань зі створення в обласному центрі Прикарпаття консульства Польщі, дорогу до якого обласній владі допомагав торувати Надзвичайний і Повноважний посол в Україні Олександр Моцик.

На згаданій двосторонній зустрічі представники МЗСів України та Польщі домовилися прискорити імплементацію договору про малий прикордонний рух між країнами. Анджей Кремер підтримав початок переговорів щодо введення безвізового режиму Європейського Союзу з Україною, повідомляє Прес-служба голови обласної ради.

Довідка: В Україні працює 5 консульств Польщі: у містах Києві, Львові, Луцьку, Одесі та Харкові.

Обговорити на форумі