друкувати


Коломиянин Василь Дмитрук влаштовує мотоциклетні подорожі Карпатами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-06 10:01:56

— Найвище, куди ми підіймалися мотоциклами, це гора Петрос — 2020 метрів, — розповідає Василь Дмитрук, 48 років, із міста Коломия Івано-Франківської області. — А на Говерлу нікому не вдавалося, навіть мені.

Дмитрук п’ятий рік організовує екскурсії Карпатами на мотоциклах.

— До мене приїздили друзі, разом подорожували горами, — розповідає екскурсовод. — Так і виникла ідея. Про екскурсії люди дізнаються через знайомих. Дзвонять мені, домовляємося про дату.

Для чоловіка це додатковий заробіток. Він займається вантажними перевезеннями на власній машині.

— У мене є мотоцикли ТТМ і "кавасакі" та "ветеран" ІЖ 1949-го року випуску. Здаю їх в оренду. Та краще, щоб гості приїздили своїми мотоциклами. До свого звикаєш, він перевірений. Важливо, щоб машина була підготовлена до їзди складними ділянками. "Байки" або "чопери" не підходять.

Подорож триває один-два тижні. Василь бере в похід лікаря, автомеханіка та двох водіїв-екскурсоводів. Розробляють легку та складну трасу, щоб кожен учасник зміг проїхати.

Із кожного туриста беруть 500 грн за добу.

— У ціну входить ночівля в хаті, харчування, — пояснює Дмитрук. — Перед подорожжю я домовляюся з місцевими жителями, які б нас прийняли. Хоча багато хто ночує в наметах, просто неба.

За рік Василь Дмитрук приймає 4–5 тургруп, у середньому по 25 осіб у кожній. Є любителі й мотокросу із Росії та Польщі. Часто добираються до Карпат своїм ходом.

— Один чоловік аж із Чебоксарів приїхав на мотоциклі, — каже Василь. — Він про це за вечерею під кінець мандрівки розповів. Цей Володя — гендиректор великої металургійної компанії. Перед тим був у мене полковник міліції з Москви.

За рік заробляє на подорожах до 30 тис. грн.

Джерело: Газета по-українськи
Обговорити на форумі