друкувати


Майстри медових справ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-06 04:41:30

Товариство бджолярів Коломийщини діє ось уже два роки, його очолює пасічник Микола Копильців. Залюблені в Божу худібку збираються, обговорюють спільні проблеми, радяться, креслять плани на майбутнє. Спеціалізований клас бджолярства діє у Верхньому Вербіжі, в приміщенні Будинку культури. Ним опікується священик Іван Шевчук.

Нове життя вдихнула в товариство підтримка усього депутатського корпусу районної ради, її голови Дмитра Неміша. Пасічники відчули, що їх не залишать наодинці з проблемами, обов’язково вислухають, зрозуміють і допоможуть.

Бджолярі давно мріяли — за прикладом колег з інших областей — про свою хоругву, яка б об’єднала усіх пасічників-любителів. Після зустрічі з львівськими колегами, Микола Копильців створив власний ескіз, за яким фахівці виготовили хоругву пасічників нашого краю. Вона вже пройшла своєрідну презентацію в Києві, на XVII Міжнародному конгресі "Апіславія" 17—20 вересня. Єдиним делегатом від Коломийщини на конгресі, де вирішувались світові проблеми бджолярства, був Микола Копильців. А в неділю майстри медових справ скликають під свою хоругву усіх, кому небайдужий цей благородний промисел.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі