друкувати


Хто відгукнувся на "Карпати. Повінь. SOS. 2008"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-06 12:02:29

Серед тих відомих в Україні та за її межами людей, котрі одними з перших звернулися до громадськості й підприємців із закликами надати доброчинну допомогу потерпілим від липневої катастрофічної стихії в західних областях, були Руслана Лижичко та Віталій Кличко. На базі своїх благодійних фондів вони створили комітет підтримки потерпілих під назвою "Карпати. Повінь. SOS. 2008" — аби координувати надання адресної допомоги районам, що найбільше її потребують, зібрати інформаційні дані про таких громадян та їх потреби. Завдяки цьому приватні та благодійні інституції надавали допомогу потерпілим від паводку оперативно й ефективно. Власне, люди отримують її і далі.

Приїхавши днями на Прикарпаття, співачка Руслана Лижичко повідомила приємну для наших краян новину: "Наслідки повені ще не ліквідовані. Тепер, коли допомога першої необхідності надана, людям вкрай необхідно відновити побутові умови. Ми дякуємо компанії Snaige, яка відгукнулася на заклик про допомогу і безкоштовно передає 100 холодильників постраждалим сім’ям, у першу чергу багатодітним і малозабезпеченим".

І під час присвяченого 850-літтю Снятина благодійного концерту за участю Руслани, який відбувся минулої неділі на вщерть заповненому міському стадіоні (всі зібрані кошти перераховано до фонду допомоги постраждалим), найбільш потерпілі внаслідок паводку сім’ї району отримали в дарунок холодильники від цієї литовської компанії.

Директор ТОВ "Снайге-Україна" Сергій Драпкін сказав: "Україна — одна з країн, громадяни якої є активними споживачами нашої продукції, і наш обов’язок — підтримати їх у біді всіма можливими для нас засобами. Ми розуміємо, що нині людям украй необхідні речі побутового характеру, тому сподіваємося, що наші нові холодильники бодай трохи допоможуть постраждалим у відновленні добробуту в їхніх оселях".

До речі, литовська компанія 93% своєї продукції експортує в 40 країн світу, а в Україні займає п’яте місце за обсягами продажів, причому найбільше холодильників її виробництва купують у західних областях.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі