друкувати


До податківців області надійшло 177 письмових звернень громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-10-01 04:50:15

Державною податковою службою області приділяється особлива увага всесторонньому розгляду звернень громадян, задоволенню їх законних прав і інтересів та забезпеченню реалізації громадянами конституційного права на звернення. Органами ДПС області забезпечується своєчасне реагування на проблемні питання, заявлені в зверненнях громадян, виявлення причин, що породжують їх надходження, усунення наявних порушень і недоліків та вжиття заходів щодо упередження скарг.

З початку року до ДПА в області та підпорядкованих податкових інспекцій надійшло 177 письмових звернень громадян.

Із поданих письмових звернень 139 (78,5 відс.) складають заяви, 23 (13,0 відс.) – скарги, 14 (7,9 відс.) – інформаційні запити та одна (0,6 відс.) пропозиція.

Із загальної кількості скарг, які надійшли до органів ДПС області, 6 подано на недоліки в роботі, 17 – на неправомірні дії працівників ОДПС. З них підтвердилось 3 скарги на неправомірні дії працівників ДПІ в м. Івано-Франківську, ДПІ в Богородчанському р-ні, ДПА в області та одна скарга на недоліки в роботі працівників ДПІ в Надвірнянському р-ні (частково). Сімох працівників ДПІ, в роботі яких виявлено недоліки, притягнуто до матеріальної відповідальності.

У своїх зверненнях громадяни часто порушують питання щодо утримання податку з доходів фізичних осіб, надання податкової соціальної пільги, отримання податкового кредиту за навчання, переходу на спрощену систему оподаткування, щодо необхідності проведення контрольно – перевірочної роботи, можливості подання податкової звітності в електронному вигляді, земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Всю необхідну інформацію щодо порядку розгляду звернень громадян в органах державної податкової служби України, порядок оформлення та подання письмового звернення та ін. розміщено на офіційному веб-сайті ДПА в області (www.odpa.if.ua) в розділі "Громадська приймальня", повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі