друкувати


Горіла церква...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-30 10:47:26

Учора на Івано-Франківщині вогонь забрав ще один храм. Сталося це в обідню пору, коли служба Божа закінчилася і людей у церкві, на щастя, не було. Парафіяни бідкаються: пожежа завдала їм як моральних, так і матеріальних збитків. Адже храм прийдеться зводити заново практично від фундаменту.

Зазвичай безгомінне та мирне недільне пообіддя у Марковій Богородчанського району сколихнула тривожна звістка. Місцеві мешканці помітили, як із дахового віконця старого храму святого Іоанна Хрестителя, що уже понад півтори століття височів над селом, здіймаються клуби диму. Люди одразу ж кинулися гасити свою святиню. Усе трапилося настільки несподівано, що люди не встигли повиносити із храму хоча б найцінніше: усе опинилося у вогняному полоні. Селяни із відрами кинулися на поєдинок із полум’ям, але сили були нерівні.

Коли приїхали вогнеборці, стара дерев’яна будівля палала, як скіпка. Зі страшним гуркотом упала церковна баня. Температура була такою високою, що сталева бляха плавилася, як шматочок масла на сковорідці. Рятувальники робили усе, що могли, та, на жаль, ні храму, ані церковного майна врятувати не вдалося. Осторонь залишилася сиротою стояти лише маленька дзвіниця. Не допустили МНСники розповсюдження вогню і на сусідній житловий будинок.

На місці ошатної церковці зараз попелище. Легкий вітерець сумно хитає почорнілими стеблинками трави і завиває реквієм у обпалених вітах навколишніх дерев. Що стало причиною цієї страшної пожежі, ще невідомо: ведеться дізнання, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі