друкувати


Ярмарок професій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-29 03:00:06

Ярмарок професій організував міськрайонний центр зайнятості минулої середи у Народному домі для випускників шкіл та молоді. Захід відбувся під гаслом "Обирай професію — будуй свою кар’єру".

Учасники ярмарку мали змогу зі стендів ознайомитись із інформацією про вищі навчальні заклади міста І-ІІ рівнів акредитації — коледжі, технікуми, училища та про професії, які можна тут здобути, зокрема, й робітничі. А також послухати представників цих навчальних закладів, які виступали зі сцени. Окрім цього, центр зайнятості знайомив випускників з вакансіями на ринку праці. На комп’ютерах, встановлених у фойє, можна було пройти тестування, щоб визначити свої нахили та здібності до тієї чи іншої професії.

Відкрив ярмарок директор центру зайнятості Василь Глаголюк, наголосивши, що сьогодні на ринку праці найзапотребованіші власне робітничі професії. При цьому молоді люди не втрачають шанс продовжувати освіту заочно. І в того, хто проходить і ступеневу освіту, і всі щаблі поетапного службового зростання, більші шанси зробити успішну кар’єру, навіть стати керівником, аніж у того, хто одразу зі студентської лави прийшов на виробництво. Як приклад, Василь Петрович назвав голову правління ЗАТ "Заводоуправління будматеріалів" Івана Симотюка. Він починав слюсарем, а тепер керує одним з найуспішніших підприємств, де трудяться понад 800 робітників і стабільна зарплата яких сягає щомісяця біля двох тисяч гривень.

Завдання центру зайнятості і самого ярмарку, як наголосив промовець, — допомогти молоді зорієнтуватись у виборі професій.

Автор: Квітослава СОНЯХ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі