друкувати


На Прикарпатті позбавлено батьківських прав 52 осіб з неблагополучних сімей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-29 10:39:54

З початку цього року за матеріалами перевірок та розслідувань на Івано-Франківщині позбавлено батьківських прав 52 осіб з неблагополучних сімей. Деякі горе-батьки, крім того, притягуються до кримінальної відповідальності не лише за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, але й за втягнення своїх чад у злочинну діяльність. Вже в цьому місяці таке спіткало двох жінок з обласного центру та Коломиї.

На вулиці в центральній частині Івано-Франківська співробітники кримінальної міліції у справах дітей звернули увагу на малолітнього хлопчика, який час від часу сидів під приміщенням філії банку і жебракував. Замурзаний восьмирічний хлопчина ніяк не хотів розповідати про себе, поки його не зацікавили десятьма гривнями. З’ясувалося, що до жебрацтва сина примушувала матір. 28-річна жінка не пустила хлопчика до школи, натомість «працевлаштувала» його жебраком. Вочевидь, така ж доля очікувала й на ще трійко її дівчаток, хоча горе-мама отримувала відповідні виплати на дітей від держави.

Тим часом у Коломиї одразу за двома статтями Карного кодексу України до кримінальної відповідальності притягується 30-річна жінка, чия 10-річна дочка у такому віці ліпше знає смак вина, аніж соку. Її мати веде розгульний спосіб життя без постійного місця проживання, пиятикує і втягувала у це малолітню доньку. Зважаючи на таке, працівники міліції позбавили дитину нестерпних умов існування. Зараз дівчинка перебуває у притулку для неповнолітніх дітей. Її подальша доля залежить від розгляду в суді справи щодо коломиянки.

На жаль, такі сумні історії непоодинокі. За словами керівника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області Алли Лемчак, у цьому році міліцією було задокументовано 3 факти втягнення батьками своїх дітей у пияцтво, один – у жебрацтво, а у 23 випадках неповнолітні ставали співучасниками злочинів, вчинюваних їх батьками, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі