друкувати


За покликом обов’язку й серця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-24 09:58:10

Урочистості з нагоди свого професійного свята, Дня рятівника, колектив районного відділу ГУ МНС уже не перший рік відзначає у приміщенні актового залу своїх сусідів — ПТУ №14. Аби мали змогу зійтися ветерани і всі працівники, численні гості. Минулої середи зал теж був переповнений. Засвідчила свою повагу винуватцям свята, цим мужнім, відданим справі честі й обов’язку людям, районна та міська влада.

А розпочалося святкування, як годиться, виконанням державного Гімну, Божим благословенням від отця Василя. Хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих героїв. Виступ начальника райвідділу Ігоря Вацика (на фото) зовсім не нагадував офіційну промову, це було щире звернення до колективу, як єдиної згуртованої команди, подяка за працю. І втішні новини, що їхній райвідділ набуває вищого статусу — управління. А це передбачає більші можливості й повноваження. До того ж, проектом Держбюджету на наступний рік передбачено збільшення фінансування служби у 2,1 раза, вісімдесят відсотків з яких піде на оснащення технікою.

Відтак Ігор Ярославович запросив на сцену прапорщика Василя Гаврилюка, ще молодого чоловіка, а від сьогодні вже — пенсіонера (на жаль, так склалися життєві обставини), аби вшанувати цю людину за багаторічну працю і добрим словом, і матеріальною допомогою.

— Я зі сльозами на очах іду з підрозділу, і не соромлюся цих сліз, — казав пан Василь, — бо кращого колективу, як той, у якому я працював, певне, більше нема на Коломийщині. Ми завжди були і є там, де важко, допомагаємо іншим, але вміємо допомогти й один одному. Я все життя гордитимусь тим, що працював у СДПЧ-8.

Після цих зворушливих слів настала не менш щемна мить: грошовими преміями було вшановано ветеранів; премії у розмірі посадового окладу отримали вільнонаймані працівники, нагрудний знак "За відмінну службу" ІІ ступеня отримав інспектор Роман Козловський. Грамоти від імені міського голови вручив секретар міської ради Ігор Граділь, а заступник міського голови Володимир Тарновецький подарував ікону.

Не скупилися на грамоти, конверти, слова подяки і щирі зичення голови райдержадміністрації та районної ради Михайло Вінтоняк та Дмитро Неміш.

— Ви виявили мужність, волю, витримку, ви — справжні герої, — наголосив Михайло Іванович і побажав усьому особовому складу "повені щастя, добра, добробуту".

Відтак зі сцени лунало ще чимало добрих відгуків на адресу рятівників — не лише за покликом обов’язку, а й серця — від ветеранів служби Євгена Просяника і Манолія Маника, представника з головного управління області Романа Сем’янчина, військового комісара Олега Пархоменка, головного лікаря ЦРЛ Ірини Садов’як. Не бракувало й подарунків. Практичних, як ось від магазину "Фокстрот" і торгового дому "Критий ринок" — побутової техніки. Та оригінальних — директор педагогічного коледжу Валерій Ковтун від імені студентства вручив Ігореві Вацику «сучасний вогнегасник», а начальник виправної колонії Ярослав Бойко — сувенір, корабель з піднятими вітрилами (на знімку). І побажав, щоб так само у колективі ніколи не опускалися руки у його капітана і команди. Щоб кожен із чергування чи завдання завжди щасливо повертався до рідного дому.

Гарний подарунок — концерт, підготували до свята районні та міські аматори сцени.

Автор: Вікторія КОХАН, "Вільний голос"
Обговорити на форумі