друкувати


Що кажуть коломияни про позачергові вибори?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-24 09:53:43

Аналізуючи парламентську кризу, хочеться погодитися зі скептиками: Україна до демократії не доросла. Можливо, треба було нашій державі пройти період випробування авторитарною національною владою, коли країною верховодить диктатор-"санітар". Тоді сплило б з водою все, що завдає шкоди розвиткові держави. Паде рейтинг Віктора Ющенка, а разом з ним і партії "Наша Україна". За даними Київського міжнародного інституту соціології, якби вибори відбулися зараз, то "НУ" набрала б 3,9 відсотка голосів (як мали комуністи). Що з цього приводу думають коломияни і чи не минути нам дострокових парламентських виборів, цікавилися журналісти "ВГ".

Ярослав, музикант:
— А що нового принесуть вибори? Ті самі прізвища, лише нова розкладка політичних сил. Хіба міняється сума від переміни доданків? А які витрати! Кому це вигідно? В усякому разі, не "Нашій Україні".

Віталій, студент педколеджу:
— Особисто я мав ще надію, що президентський корабель вирулює на безпечну течію. Тепер уже такої надії не маю. Нещодавно прочитав цікаву книжку про причини поразки Тимчасового уряду в Росії. Автор пише: "Не своєю силою сильні більшовики, а вашою слабкістю. Бо вони всі хочуть одного, а ви — кожен різного". Так тепер і у нас.

Віра МЕЛЬНИК, пенсіонерка:
— Знаєте, наших людей уже геть збаламутили. Я не знаю, кому вірити: чи Ющенкові, чи Тимошенко? Я твердо знаю, кого при владі не хочу, але я тепер не знаю, кого я хочу.

Василь, безробітний:
— Раз ви запитали, то відповім так. Якщо виходити з твердження, що кожен народ має таку владу, на яку заслуговує, то мимоволі задумуєшся: "Невже ми такий поганий народ?". Бо коли подивитися на нашу Верховну Раду і змалювати з неї колективний портрет, то українці мають бути хворобливо марнославні, облудні, дволикі. Та навіть не хочу й далі перераховувати, все це марно...

Ігор Б., підприємець:
— Навіть якщо будуть знову вибори до парламенту держави, то що це змінить і що дасть? Ви вірите, що прийдуть нові люди саме з бажанням попрацювати задля держави, а не спискові мільйонери? Чесно кажучи, я вперше у житті вже сумніваюся, чи варто взагалі йти на ці вибори... Але ні, все ж піду, бодай для того, щоб мій голос не вкрали, і проголосую за якусь малу партію, щоб не віддавати свого голосу нинішнім...

Орест, комп’ютерник:
— Таке враження, що потрапив у якусь комп’ютерну гру. Бо це вже навіть не держава, а скоріше, якась постійна "Матриця. Перезавантаження", якась недолуга стратегія, де гравець не може пройти навіть першого рівня і тому комп’ютер постійно "зависає". А гравець лише те й знає, що тиснути кнопку "Restart". І знову все по-новому: вибори з їхніми брудними технологіями, знову коаліційні торги, блокування трибун, дверей і так далі...

Ігор з Києва, штабіст однієї з партій:
— Ще тиждень тому ситуація була 90:10, що вибори не відбудуться, тепер (минулий четвер — авт.) — 50:50. Це майже нікому не вигідно, але це може бути єдиним цивілізованим виходом із кризи. Такі ось "дитячі хвороби" української демократії.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі