друкувати


На Прикарпатті обіч доріг "розташувалися" манекени у формі працівника ДПС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-23 04:59:28

Співробітники Державтоінспекції на Івано-Франківщині посилили свій вплив за дотриманням безпеки руху на автошляхах не тільки збільшенням патрульних нарядів, але й віртуально. Обіч доріг державного значення стаціонарно "розташувалися" майже два десятки манекенів у формі працівника дорожньо-патрульної служби. Є сподівання, що зображення манекена з жезлом спонукатиме багатьох учасників дорожнього руху збавити швидкість на тих відрізках дороги, де є обмеження, підсвідомо відчути, що за безпекою руху здійснюється контроль. Найближчим часом на дорогах також "запрацюють" й макети патрульних автомобілів ДАІ з аналогічною місією профілактики і недопущення грубих порушень правил дорожнього руху.

У цьому році на дорогах області правоохоронці запровадили і використовують цілу низку нових форм, методів та способів профілактичної роботи, спрямованих на поліпшення безпеки руху і зниження аварійності. Особливо ефективним засобом стало фіксування правопорушень за допомогою прихованих відеокамер. Певним чином свою профілактику відіграє розміщення обіч доріг постаментів з потрощеними автомобілями, як застереження від недисциплінованості чи необачності.

Ще раніше міліція вдалася й до зовсім незвичного впливу на ситуацію, звернувшись за допомогою до служителів церкви. Усі місця і відрізки доріг державного значення, де найчастіше виникали аварії з людськими жертвами, священики окропили свяченою водою. Отже, від учасників дорожнього руху вимагається тільки розуміння і усвідомлення того, що стан безпеки на автошляхах залежить від самодисципліни кожного, хто керує транспортним засобом, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі