друкувати


На Прикарпатті гостює делегація з Паневежського повіту Республіки Литви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-23 04:51:03

З 22 по 26 вересня на Івано-Франківщині перебуває делегація освітян та держслужбовців Паневежського повіту Республіки Литва. З гостями з Прибалтики зустрілися голова обласної ради Ігор Олійник, голова облдержадміністрації Микола Палійчук, перший заступник голови облради Зіновій Береговський та заступник голови ОДА Василь Гладій.

Під час офіційної зустрічі, що проходила за участі керівників управлінь облдержадміністрації йшлося про перспективи співпраці Паневежського повіту Литви і Прикарпаття в галузі туризму та обміну делегаціями учнівської студентської молоді та журналістами.

“Незалежній Україні є чому повчитися у Литви, бо дорогу, яку нам треба осилити на шляху до європейської спільноти, ви уже пройшли”, – зазначив вітаючи прибалтійських гостей голова облради Ігор Олійник.

У програмі перебування на Прикарпатті гостей з Литви – знайомство з Івано-Франківською Українською гімназією №1, комерційним коледжем обласного центру, Печеніжинською спеціалізованою школою-інтернатом, зустріч зі студентським та педагогічним колективами Косівського державного Інституту прикладного та декоративного мистецтва імені Василя Касіяна Львівської національної академії мистецтв, відвідання районного центру дитячої творчості та музеїв міста Коломиї.

Для литовських гостей передбачається сходження на Говерлу, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Обговорити на форумі