друкувати


Троє представників Івано-Франківщини прийняли участь у польській "Онко-Олімпіаді"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-23 10:23:50

З 5 по 7 вересня 2008 у столиці Польщі Варшаві відбулась "Онко-Олімпіада", організована для дітей, які вилікувалися від онкологічних захворювань, з метою популяризації спорту серед них, а також їх інтеграції в суспільстві.

Команда України, яка складалася з 19 учасників, що на 10 дітей більше, ніж минулого року, завоювала 13 медалей та зайняла перше командне місце в загальному заліку. До складу команди входили три представники Івано-Франківщини - Пилипів Юрій, Меленко Анна та Станкевич Ірина.

За день до відправлення юних олімпійців до Варшави, 3 вересня, у відділенні дитячої онкології ДУ "Національний інститут раку" Всеукраїнський благодійний фонд "Запорука" організував свято проводів учасників Олімпіади. Місце проведення урочистостей вибрали не випадково, адже цей день став святковим не лише для тих, хто вирушав на боротьбу за медалями, але й для тих, хто веде більш важливу боротьбу – боротьбу зі страшною хворобою за своє життя!

У заході взяли участь представники ФФУ, визначні футболісти Володимир Мунтян та Владислав Ващук, які виразили всіляку підтримку дітям та сподівання, що з кожним роком кількість учасників таких Олімпіад з України буде зростати. Урочистості продовжили представник Національного олімпійського комітету, а саме Начальник управління Розвитку олімпійського руху Грабовецький Мирослав Михайлович. Голова комітету Сергій Назарович Бубка не зміг відвідати свято особисто, проте він написав листа учасникам Олімпіади, в якому зазначив, що ці діти – вже є переможцями, зважаючи на ті величезні труднощі, які вони подолали, та побажав, щоб Ігри стали для них яскравою подією і надією на нове життя. Вітальне слово прозвучало також і з вуст представника Комітету спорту інвалідів України Чаплигіної Алли Олександрівни. Після того як всі офіційні привітання були виголошені, Владислав Ващук та Володимир Мунтян вручили учасникам "Онко-Олімпіади" комплекти спортивної форми, діти, що лікуються у відділенні, теж не залишилися без подарунків від ФФУ. Потім Вадислав Ващук ще годину спілкувався з дітьми, роздаючи автографи та фотографуючись з усіма бажаючими.

Вранці 5 вересня українські олімпійці прибули до Варшави. Відпочивши після довгої дороги, вони були готові вийти на урочисте відкриття Олімпіади, а потім і взяти участь у різноманітних змаганнях, таких як футбол, настільний теніс, плавання, біг, стрибки та ін. Ігри проходили у веселій, дружній атмосфері, хоча не обходилося і без сліз переможених – все по-справжньому!

Крім змагань, діти отримали можливість поспілкуватися зі своїми однолітками з інших країн: у наших олімпійців склалися тісні стосунки з братською командою Росії, а українським дівчатам дуже сподобалося танцювати на дискотеці з турецькими хлопцями. Культурна програма, в рамках якої передбачалась екскурсія по Варшаві, залишила у дітей та їх батьків незабутні враження на все життя.

8 вересня на Центральному залізничному вокзалі Києва переможців з квітами зустрічали представники асоціації "Soleterre" та Всеукраїнського благодійного фонду "Запорука". Щасливі діти виходили з вагону, співаючи пісні про Україну та заражаючи своїм чудовим настроєм всіх оточуючих.

До складу команди України входять: Батрак Микола, Безерова Надія, Беляєва Анастасія, Беляєв Євгеній, Горяна Юрій, Дмитренко Максим, Зорькіна Зоя, Іващенко Ірина, Марчак Марина, Меленко Анна, Сидоренко Лілія, Сілонов Євген, Станкевич Ірина, Кончаковська Марина, Пилипів Юрій, Пожарська Ангеліна, Трофов Максим, Цимбалюк Андрій, Шевчук Ганна.

Автор: Віталій САБАН, www.donor.org.ua
Обговорити на форумі