друкувати


Надія для хворих на серце

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-22 09:53:54

Ні для кого не дивина, що відсоток смертей хворих на серце — найбільший серед інших недуг. Бо ж серце, як і мозок, є найважливішими людськими органами. Збій у їхній життєдіяльності дуже часто призводить до летального кінця.

Відтепер хворим з серцево-судинною патологією, котрі потраплятимуть до Коломийської ЦРЛ, замаячіло світло надії. Йдеться, передусім, про важких хворих. Саме для них у лікарні відкрився блок інтенсивної кардіотерапії. Палати оснащено найновішим медичним обладнанням. Спеціальні прилади, котрі стоять біля кожного ліжка, не лише фіксують стан пацієнта, але й виконують певні маніпуляції, які вимагають абсолютної точності. Мало того, комп’ютерні монітори записують дані про пацієнта, діагноз, які ліки йому вводяться і прізвище медпрацівника, котрий їх вводить. Безумовно, це збільшує і відповідальність людей у білих халатах.

На відкриття блоку приїхали гості з області — начальник головного управління охорони здоров’я Любомир Малофій та обласний кардіолог Віктор Якимчук. Головний лікар ЦРЛ Ірина Садов’як, лікарі кардіологічного відділення дякували голові РДА Михайлові Вінтоняку й Фондові сприяння розвитку Коломиї, адже саме за кошти райдержадміністрації і громади міста блок у всеозброєнні готовий прийняти пацієнтів. Долучилися до благородної справи і спонсори, зокрема, Коломийський медколедж.

Автор: Іван ДЖИНДЖУРА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі