друкувати


Підсумки декларування доходів громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-19 05:12:59

За підсумками 2007 року до податкових інспекцій області подали декларації про доходи 10998 громадян, з них 4477 - громадяни, які зобов’язані подати декларації. Тобто ті, хто у минулому році отримував іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, доходи від здачі в оренду майна, від продажу корпоративних прав, зокрема цінних паперів, доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також інші доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок. А понад 6,5 тис. громадян подали декларації з метою реалізації права на отримання податкового кредиту за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням.

В порівнянні з минулим 2007 роком кількість поданих обов’язкових декларацій зросла більш ніж на 2,8 тис. За підсумками проведених перерахунків згідно поданих громадянами декларацій вирахувано до сплати в бюджет 7 млн. 343 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та до повернення з бюджету 2 млн. 388 тис. грн. тим громадянам, які подали декларації, маючи право на податковий кредит.

За минулий рік задекларували доходи в розмірі понад 1 млн.грн. 17 мешканців Прикарпаття. Ці доходи одержані від продажу корпоративних прав та нерухомого майна.

Для порівняння, всього в ході кампанії декларування доходів за 2005 рік сукупний дохід понад 1 млн.грн. задекларували 3 жителі області, за 2006 рік – 5, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі