друкувати


Сертифікати слід переоформити

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-18 10:15:55

На території Коломийського району значна кількість спадкоємців не переоформляють сертифікати на право на земельну частку (пай) із померлих: Ліснослобідська сільська рада — не переоформлено 136 сертифікатів, Жукотинська — 181, Корницька — 64, Семаківська — 58, Сідлищенська — 120, Мишинська — 127, Малоключівська — 157, Княждвірська — 51, Великокам’янська — 178 сертифікатів.

На сьогодні виготовлення державних актів взамін сертифікатів на земельні частки (паї) проводиться за кошти проекту "Підтримка приватизації землі в Україні" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), який на безоплатній основі здійснює виконання землевпорядних робіт зі складання схем поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) між їхніми власниками та забезпечує їм оформлення державних актів на право власності на земельну ділянку. Власники земельних часток (паїв) сплачують лише за внесення відомостей до бази даних автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру платню в сумі 15 грн.

Такий проект діє на території району до 1 листопада цього року. Громадяни, які не переоформили сертифікати на право власності на земельні частки (паї), будуть проводити всі необхідні роботи для виготовлення та видачі державних актів за власний кошт.

Таким чином, спадкоємцям сертифікатів на право на земельні частки (паї) необхідно здійснити переоформлення та отримати державний акт на право власності на земельну частку взамін сертифікату на земельну частку (пай).

Автор: Дарія МІГАЩУК, в.о. начальника управління земельних ресурсів, "Вільний голос"
Обговорити на форумі