друкувати


Погодження меж обов'язкове

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-17 04:33:45

У зв'язку із частим виникненням спірних запитань щодо погодження землевпорядної документації Відділом земельних ресурсів у місті Коломия без належного погодження меж земельних ділянок із суміжними власниками та землекористувачами відділ інформує, що відповідно до п. "є" ст. 56 Закону України "Про землеустрій" технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, включає кадастровий план земельної ділянки.

Виходячи із положень ст. 198 Земельного кодексу України виготовлення кадастрового плану являється результатом кадастрової зйомки, яка є комплексом робіт, виконуваних для визначення та відновлення меж земельних ділянок. Відповідно до ч. 2 даної статті кадастрова зйомка включає:
а) геодезичне встановлення меж земельної ділянки;
б) погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами;
в) відновлення меж земельної ділянки на місцевості;
г) встановлення меж частин земельної ділянки, які містять обтяження та обмеження щодо використання землі;
ґ) виготовлення кадастрового плану.

Для погодження проекту землевпорядної документації по виготовленню правоустановчих документів на земельні ділянки до її матеріалів необхідно долучати документ, який засвідчує належним чином факт відсутності спірних питань щодо погодження меж земельної ділянки із суміжними власниками та землекористувачами.

Джерело: Відділ земельних ресурсів у місті Коломиї
Обговорити на форумі