друкувати


Відкритий лист до громадян Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-17 09:59:55

27 липня 2008 року минуло 64 роки від дня визволення Івано-Франківська від фашистських загарбників. У зв’язку з цим облдержадміністрація й обласна рада організували покладання вінків на могили полеглих солдат і офіцерів за визволення Івано-Франківська, що похоронені на меморіальному цвинтарі. В цьому траурному заході наші міська й обласна організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів теж узяли участь.

На меморіальний цвинтар з відома міськвиконкому прибув голова обласної комуністичної партії Стула з рупором, транспарантами та червоними прапорами. На транспарантах були заклики: "НАТО геть з України", "Повернути місту Івано-Франківськ попередні назви вулиць і майданів" та інші. Стула в образливій формі висловлювався про національних героїв України, про керівників влади, які дали дозвіл на будівництво пам’ятника Степану Бандері, а також пропонував на цьому місці поставити пам’ятник... Сталіну, який свого часу знесли самі ж комуністи. На меморіальному цвинтарі в цей час не було жодного Державного прапора України.

Хотілось би знати, як оцінює ці дії громадськість Івано-Франківщини? Цікаво, хто такий Стула, на якій землі він виріс і яка мати його породила? Промову Стула почав на російській мові. Редакцію просимо відгуки громадян надрукувати в газеті.

Автор: Степан ГЕЛЕТА, голова ради обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, член правління Івано-Франківської міської "Просвіти"
Обговорити на форумі