друкувати


Працівникам ДАІ пропонують хабарі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-16 04:54:53

Стереотипне уявлення про роботу патрулів державтоінспекції нерідко викривлює громадську думку, якщо йдеться про факти хабарництва.

Чомусь звикли вважати хабарником виключно людину в формі, замовчуючи про те, що у переважній більшості ситуацій, коли державтоінспектор складає протокол про адміністративне порушення правил дорожнього руху, водії ініціюють вирішення питання, так би мовити по-людськи. Іншими словами, пропонують гроші за те, щоб працівник ДАІ не фіксував правопорушення. Наскільки принциповими є даішники у відмові йти назустріч провокативним діям правопорушників можна судити за тим, яку кількість водіїв у нетверезому стані вони виявляють щодоби. Сорок осіб, затриманих у нетверезому стані за кермом, це найменша кількість. Трапляються дні, коли складається до 70 адмінпротоколів за сумнозвісною статтею 130 кодексу про адміністративні правопорушення.

А щоб порушники відчули службову принциповість міліціонерів, інспектори документують такі прояви. Тільки за останню добу таким чином було затримано п’ятьох осіб, які наполегливо намагалися уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху спробами підкупу автоінспекторів. До прикладу, у Долинському районі під час перевірки документів 38-річний житель райцентру відсутність тимчасового реєстраційного талону на право керування транспортним засобом намагався "залагодити" 50 гривнями. Працівники ДАІ документально зафіксували факт давання хабара, відтак чоловік змушений буде усвідомити, що в його діях є ознаки злочину. Аналогічні факти вчора були задокументовані на дорогах у Верховниському, Коломийському і Снятинському районах, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі