друкувати


Міліціонери спонукали лісника з Коломийського району добровільно здати 83 гранати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-15 01:47:35

Згода чоловіка показати в лісовому масиві місце з великою кількістю гранат хоча й стане пом’якшуючою обставиною у вирішенні його подальшої долі, однак від криміналу найпевніше не вбереже.

Як з’ясовано, два тижні тому один з лісників у Коломийському районі на Івано-Франківщині випадково натрапив на своєрідний склад з гранатами часі другої світової війни. Утім, замість того, щоб негайно повідомити про небезпечну знахідку у відповідні служби, чоловік почав цікавитися питанням, кому таке «добро» може знадобитися. Парадоксально, але в цьому він знайшов спільника. Теж цілком дорослу людину, якій особисто гранати були не потрібні, але як предмет для можливої торгівлі зацікавили всерйоз. Відтак дві гранати пішли, що називається, по руках: 38-річний лісник передав їх своєму 36-рінчому знайомому, а той поїхав до Коломиї з метою пошуків можливих покупців гранат. Хтозна, якими б наслідками могли завершитися наступні операції з вибухівкою, якби співробітники карного розшуку Коломийського міськвідділу міліції вчасно не втрутилися б у цю підпільну оборудку.

У результаті проведення добре продуманої і блискавичної операції усіх осіб, що виявили інтерес до гранат, було затримано. В одному з помешкань міліціонери виявили дві гранати. І затримали їх нового тимчасового власника. Надалі ланцюжок незаконного обігу смертоносних речей привів у лісовий масив поблизу села Шепарівці, де лісник показав сховок, відомий лише йому. Вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо усіх змовників за незаконне поводження з бойовими припасами. Дві гранати стали об’єктами для дослідження фахівцями експертно-криміналістичного центру УМВС, натомість інших 83 гранати спеціалісти вибухо-технічної служби НДЕКЦ знешкодили шляхом підривання на місці їх виявлення, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі