друкувати


Стати господарями на рідній землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-10 12:44:55

Урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти та початку навчального року відбулися і в Інституті управління природними ресурсами. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор інституту, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Міжнародної академії наук екології і безпеки життєдіяльності Іван Шувар:

— Переконаний, що у нашому інституті, який незабаром, 21 вересня, святкуватиме своє перше десятиліття, ви не тільки здобудете ґрунтовні знання, але й збагатитеся духовною наснагою, любов’ю до своєї рідної землі, готовністю і вмінням працювати на її благо.

Щоб ласка Божа зійшла на інститут, його викладачів, студентську громаду, присутніх освятив отець Іван. Відтак першокурсники виголосили обітницю: постійно здобувати, поглиблювати і вдосконалювати свої знання та професійні навички; присвятити себе справі збереження природних ресурсів рідного краю, покращенню його екології та керуватись у своїх діях високоморальними принципами дружби і побратимства; бути гідними слави національних героїв-борців; пам’ятати трагічні сторінки нашої історії, незліченні жертви свого народу, покладені на вівтар здобуття волі і незалежності України; утверджувати високі ідеали християнської моралі, любові, злагоди, взаємоповаги між людьми.

До першокурсників звернувся голова студентської ради інституту Олександр Лічковський:

— Сьогоднішній день відкриває вам нову, поки ще невідому сторінку вашого життя, воно вже не буде таким безтурботним, як школярське, а більш самостійним та відповідальним і водночас веселим, дуже цікавим.

До слова запросили почесного гостя — першого заступника голови райдержадміністрації Степана Стасюка. Він побажав, щоб новий навчальний рік порадував усіх великими успіхами і здобутками, розкрив перед студентською молоддю нові можливості пізнання себе і світу, щоб стати по-справжньому мудрими та освіченими господарями на рідній землі, які оберігатимуть її від екологічного лиха.

Щиро, по-материнськи бажала студентам успіхів у навчанні голова ради власників інституту Оксана Вівчарик. Викладачам — терпіння і задоволення від оцінки їхньої праці, батькам — упевненості в освіченості й щасливій долі своїх нащадків, у правильності вибору навчального закладу.

Після урочистостей ректор Іван Шувар провів зі студентами першу лекцію.

Автор: Іван ГЕРЕДЖУК, старший викладач інституту
Обговорити на форумі