друкувати


З русла прикарпатських річок прибирають екскаватори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-09-05 02:32:54

За три вересневі доби в ході проведення профілактичних заходів під умовною назвою "Надра" рейдові групи міліції затримали близько 30 вантажівок, які перевозили піщано-гравійну суміш і річковий камінь без відповідних документів, тобто незаконно.

Понад те, у чотирьох місцях, де несанкціоновано видобувалися цього роду корисні копалини, припинено роботу екскаваторів та навантажувачів. Зокрема, зараз вирішується питання про притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації видобування і відвантаження суміші гравію з піском з Дністра поблизу села Острів Галицького району. З’ясовано, що кілька тижнів екскаватор, який належить івано-франківській фірмі, без будь-яких ліцензій чи дозволів завантажив на автомобілі близько 2 тисяч кубометрів піщано-гравійної суміші.

Аналогічні факти самовільного вибору гравію з русел річок за допомогою навантажувачів виявлені поблизу села Шепарівці Коломийського району, Перегінська Рожнятівського району, села Добровляни Калуського району. Не виключено, що матеріали перевірок стануть підставою для притягнення порушників до кримінальної відповідальності за порушення правил охорони надр, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі