друкувати


Як оздоровлюються діти на морі з потерпілих від повені сіл Коломийщини... Жах! (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-26 09:12:30

„Ні вікон, ні дверей – повний табір дітей” – таку картину побачили школярі Коломийського району в оздоровчому таборі. Неповнолітнім, які постраждали від повені, Івано-Франківське обласне управління освіти надало безкоштовні.

путівки в Скадовськ Херсонської області. Мовляв, нехай оздоровляться, психічно та морально відпочинуть від стихії. Натомість, діти отримали ще одну психологічну травму – кімнати без вікон та дверей, ліжка та тумбочки ледь цілі, пожежа, сварки та бійки з вихованцями інтернату.

Антисанітарія, відкриті розетки, відсутність світла – це лише краплина у морі жахливого, що побачили діти у Скадовську. 80 школярів Коломийського району, з них 14 неповнолітніх з Матіївців, в Херсонську область їхали на три тижні, аби оздоровитись та відпочити. В результаті, восьмеро матіївчан повернулися звідти уже через два дні. Таких умов діти ще не бачили. Ліжка та тумбочки поламані, із стін сиплеться штукатурка, замість вікон та дверей – покривала з підлоги. Харчування хоч і п'ятиразове, проте одноманітне – картопля та гречка, скаржаться школярі.

Батьки, почувши плач дітей, вдома не знаходили собі місця. Розповідають, як 7-8-річні школярі дзвонили додому, аби їм води привезли. Скаржилися діти й на те, що з ними не проводили ніяких розважальних ігор, навіть не прибирали їхні кімнати. Усе це здавалося страшним сном. То кров носом у сусіда по кімнаті і нема кому допомогти, то бійки із дітьми, а то пожежа за вікном. Це і переповнило чашу батьківського терпіння.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі