друкувати


Мешканці Коломийщини організували пікет, вони вимагають негайно відновити міст (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-22 03:11:49

За три тижні після повені дороги на Запруття не відновили. Зі сторони Корнича і досі немає мосту, а та що веде до сіл через Троїцю - заледве нагадує шосе. У деяких місцях люди самотужки відновили покриття.

Однак більшого зробити мешканці населених пунктів не взмозі. Керівництво "Облавтодору" стверджує, що коштів для відновлювальних робіт немає.

Автомобілісти найбільше потерпають від вибоїн. Місцеві мешканці кажуть, що їхати до Коломиї дуже важко. Вже не один автолюбитель пробив в машині піддон, чи відірвав вихлопну трубу. Найбільше потерпають водії автобусів.

Однак не всі люди стоять осторонь. Мешканець Залуччя Михайло Дем’янюк вирішив самотужки боротися з безладом. Він завіз кілька вантажівок шутру в найбільш розбите місце дороги.

Мешканці Тростянки та Грушева організували справжній пікет. Вони вийшли до зруйнованого моста, щоб поспілкуватися з представниками "Облавтодору". Люди вимагали негайного відновлення мосту. Головний інженер обласного управління офіційно заявив, що на відновлювальні роботи коштів з держбюджету ще не поступило.

Василь Фединяк, головний інженер "Облавтодору": "Ми ще ні копійки не отримали на повінь, ми "Облавтодор", я вам заявляю".

Та людей його аргументи не задовольнили. Мешканці Тростянки та Грушева хочуть, щоб переправу відновили негайно, адже до населених пунктів не може проїхати ні швидка ні пожежна. А ще наближається 1 вересня. Батьки не будуть пускати дітей до школи у Корничі, адже добратися туди можна хіба що в брід. На сьогоднішній день один чоловік при перетині річки вже загинув.

На час приїзду нашої знімальної групи під мостом почали активно працювати бульдозери. Вони роблять нове русло для Пруту. А поки що, як запевнив мешканців потерпілих сіл один із депутатів, зроблять перехід для пішоходів та велосипедистів.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі