друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 21 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-22 12:02:49

За три тижні після повені дороги на Запруття не відновили. Зі сторони Корнича і досі не має мосту, а та що веде до сіл через Троїцю заледве нагадує шосе. В деяких місцях люди самотужки відновили покриття. Однак більшого зробити мешканці населених пунктів не в змозі. Керівництво ж облавтодору стверджує, що коштів для відновлювальних робіт не має.

В районі працює комісія з перевірки об"єктивності обстеження майна, пошкодженого внаслідок стихійного лиха, що сталося в районі 23-27 липня 2008 року. За останні 2 тижні зі скаргами до районної адміністрації звернулись 190 громадян, заяви 155-ти на сьогодні вже розглянуто і лише 5 вітсотків сімей комісією рекомендовано занести в список постраждалих, - проінформував заступник РДА Мирослав Мацьків. В поодиноких випадках людей переводили з третьої в другу категорію. Мешканці району, які не згідні з висновками сільської комісії можуть звернутися в 6-й кабінет Коломийської райдержадміністрації. Там їм допоможуть написати заяву. На місця будуть відіслані районні представники для вирішення спірних питань. Після свого обстеження районна комісія рекомендує сільським депутатам переглянути ту чи іншу скаргу мешканців їхнього села.

На Коломийщину продовжує надходити допомога. Цього разу продукти харчування та гроші передали з Києва представники Церкви "Посольство Боже". Допомогу отримали 25 мешканців Нижнього Вербіжа, які зазнали втрат від великої води. Далі представники церкви планують відвідати села Запруття.

Засуджені виправної колонії №41 мали нагоду розважитись та поаплодувати від душі. З концертом до них завітали артисти творчого проекту "Сузір'я". Люди в чорному не скупилися на емоції та дякували співакам й танцюристам. А ще розповідали , що до Дня незалежності виступатимуть самі для себе та адміністрації установи - вже рік в колонії діє духовий оркестр,який і даватиме концерт.

Святковий настрій для самотніх людей. Його подарували напередодні дня незалежності мешканцям геріатричного пансіонату міський відділ культури та колективи художньої самодіяльності народного дому. Слухали пісні та вірші, привітання із 17-річницею незалежності України.

"Нарис про місто Коломию"-таку назву має перша книга із циклу історико-культурологічного проекту "Коломийська бібліотека". Видання приурочені історії міста, культурі, традиціям, персоналіям. Основний натхненник та спонсор проекту директор Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського університету Валерій Ковтун.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі