друкувати


"Коломия й Коломийщина-2"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-21 10:58:01

Грубезна книга споминів під назвою "Коломия й Коломийщина", котра побачила світ у 1988-му році в Філадельфії, нині є бібліографічною рідкістю. Разом з тим, кожен краєзнавець вважає за честь бути власником цього раритетного видання, на яке спромігся Комітет коломиян діаспори.

Упорядники книги по крупинці згромаджували текстовий матеріал впродовж семи років від вихідців з Коломийщини, яких доля розкидала по світу. В книзі зазначено, що ця робота — лише початок, який мусить мати продовження.

А роки минали. Один за одним відходили у вічність редактори, упорядники й просто вболівальники першого тому. На нинішній день з Комітету коломиян, причетних до книги, зосталося три особи. Усвідомлюючи величезну відповідальність, ці люди передали всі накопичені за 20 років матеріали нашому краянину Миколі Савчуку, котрий за рік роботи підготував до виходу другий том спогадів колишніх коломиян. До книги також увійшли краєзнавчі статті місцевих дослідників коломийських старожитностей Степана Андріїшина, Івана Монолатія, Василя Нагірного, Михайла Андрусяка, Мирослави Кочержук та інших.

Отож, така довгоочікувана презентація другого тому збірника "Коломия й Коломийщина" відбулася в драмтеатрі.

Упорядник Микола Савчук (на фото) розповів присутнім про свою редакторську роботу над книгою, яка тривала рік.

Слід також зазначити, що другий том безцінного видання безкоштовно надійшов у всі бібліотеки нашого району.

Автор: Мар’ян ЯРИЙ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі