друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 20 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-21 09:25:03

Купи сміття, розбиті пляшки, поламані лавки - такий результат святкування Дня міста. Незважаючи на те, що веселі забави 19 серпня були скасовані, а протягом дня в церквах правилися літургії, молодь успішно відзначилася. Криками, бійками та забрудненням писанкової Коломиї.

Державтоінспекція бореться з "надровими злодіями". Три-чотири вантажівки кожного тижня затримують на арештмайданчик. Це водії, які без страху й докору совісті вивозять гравій та пісок з Пруту, не маючи на це жодних документів. Лише за п"ятницю і суботу інспектори затримали 7 машин.

Коломийські школи готові першого вересня зустріти учнів. Про це заявили як директори навчальних закладів, так і начальник управління освіти та науки Марія Грицан. Напередодні комісія у складі працівників водоканалу, газового господарства, енергопостачання, санстанції, пожежної служби та представників управління освіти оглянули школи та перевірила їх готовність до нового навчального року.

В Коломиї вшановують пам'ять видатному поету Тарасу Мельничуку. Лауреату Державної премії України мало виповнитися 70. Рідні та друзі, сьогодні згадують його "Не злим,тихим словом". У Коломиї ювілей Тараса Мельничука відзначили потрійно. На фасаді 2 бібліотеки відкрили меморіальну дошку поету. В музеї історії міста Коломиї – кімнату-музей та організували вечір-пам'яті. До речі, премію імені Тараса Мельничука, отримали двоє коломиян.

Свій подарунок на день міста коломиянам зробили народний фольклорний гурт "Тайстра" та муніципальний оркестр народних інструментів "Трембіта". Вони дали концерт в Народному домі. До того ж, перед аудиторією Коломиї виступив духовий оркестр із республіки Польща. Концерт завершився підписанням Меморандуму щодо встановлення партнерських зв’язків між Коломиєю та польською гміною Гнєвіно.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі