друкувати


Ні пуху ні пера. Вдалого сезону!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-20 01:13:58

З 9 серпня в Україні розпочалося полювання на пернату дичину. Триватиме воно до 28 грудня. Мисливці Косівщини, Верховини, Яремче, Надвірної, Чернівеччини, наразі, з огляду на руйнівні наслідки стихії, позбавлені можливості здобути пернаті трофеї: полювання в цих районах заборонено. Мисливцям Коломийщини пощастило більше.

— Хоча й у нас стихія завдала чималої шкоди, зокрема, й мисливським угіддям, сезон полювання ми відкрили, — розповідає голова Коломийської організації УТМР Олександр Тимошенко.

У перші дні впольовано майже 150 качок та 200 голубів. Вдалі урочища для полювання — у Замулинцях, Джуркові, Студлеві, Долинах, на дослідній. А ось на ставках у Корничі, Королівці, Воскресинцях стріляти заборонено: дуже близько вони від населених пунктів, будівель.

Денна норма відстрілу: 1 гуска, 3 качки, 3 лиски, 5 куликів, 5 голубів, 5 перепілок, 3 сірі куріпки. До речі, сезон на перепілку — з 9 серпня до 28 жовтня, на куріпку — з 4 жовтня до 28 грудня. Найбільше в наших угіддях голубів. На перепілок та куріпок полюють виключно з лягавими собаками та спаніелями. А таких чотирилапих помічників (паспортованих, з родоводом) мають семеро. Визначені дні для полювання: субота з 16.00 та неділя — до 12.00.

Коломийська організація УТМР налічує 11 первинних осередків, у яких 530 мисливців і рибалок. А ще Олександр Карпович розповів про дві гарні новини, які вони нещодавно відсвяткували. Перша — це здобутий нещодавно на обласних змаганнях серед районних організацій УТМР перехідний кубок (на знімку). Перше місце у стрільбі для команди вибороли Василь Урбанович і Анатолій Ільницький, а в рибалці не було рівних команді П’ядицької первинної організації.

А друга гарна звістка, це — присвоєння голові первинного осередку м. Коломиї Костянтинові Шургалюку звання "Почесний член УТМР". Такої честі уже удостоєні шестеро членів Коломийської організації, зокрема, і Олександр Карпович. Звання "почесного" дає право на отримання безкоштовної картки на полювання та риболовлю, звільнення від сплати щорічних членських внесків і навіть від обов’язкової трудоповинності в угіддях.

Щоправда, останньою пільгою "почесні" не зловживають і разом з усіма дбають, аби було чим підгодувати тварин узимку. Вже заготовлено сім тонн сіна, 1400 штук віників. До морозів мисливці ще подбають про зерно та овочеві культури, жолуді.

Автор: Вікторія КОХАН, "Вільний голос"
Обговорити на форумі