друкувати


За обновками для школяра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-20 09:49:02

Літо добігає кінця і в батьків, чиї діти ще школярі (вже школярі), починається головний біль: стільки всього треба придбати! Щоб хоч трохи зекономити, наші люди, як правило, їхали на закупи у Чернівці, на Калинівський ринок. Стихія наразі позбавила нас цього джерела економії. Отож, здебільшого доводиться розраховувати на те, що запропонують наші ринки і крамниці.

З самісінького ранку біля яток з обновками для школярів уже людно. Хтось уже й приміряє, хтось лише прицінюється. Зодягнути малого школярика не складає особливої проблеми навіть з худим гаманцем. Піджак для хлопчика — від 65 гривень, за стільки ж можна згодити жилет і штани; повний комплект: жилет, штани і піджак — від 110 гривень. Усе це в однотонній кольоровій гамі — темно-синій, бордо, зелений, чорний.

Дівчаткам пропонують непогані сарафанчики від 55 гривень (найбільший розмір — сороковий). На очі втрапив навіть виріб за 35 гривень, але навряд чи він довго прослужить. Є комплекти: сарафан (спідничка), штани, піджак — за 120—150 гривень. Усе — українського виробника, з Хмельницька.

Є з чого вибрати і білу блузку, від 50 гривень. Спортивний костюм коливається в межах 75—180 гривень, залежно від якості тканини. Сорочки для хлопчиків — від 30 до 50 гривень.

Якщо з одягом більш-менш можна укластися в суму до 300 гривень, то стільки ж, не забудьте, потягне і добротне взуття — кросівки, туфлі, черевички. А який школяр без ранця, канцтоварів? Більший вибір пропонують магазини, зокрема і в обласний центр вартує з’їздити, у супермаркет мережі "Метро", де до 9 вересня діятимуть вигідні пропозиції, щоб спорядити дитину до школи.

Отже, на першокласникові в день першого вересня буде щонайменше півтисячі. Але ж на цьому не обійдеться. Доведеться ще докуповувати сорочки, блузки, светри, колготи, шкарпетки, білизну. І якщо в сім’ї школярів кілька, — ці витрати потягнуть загалом з сімейного бюджету кругленьку суму. Але якщо робити вибір: чи купувати стандартну шкільну форму, чи щодня ламати голову над гардеробом дитини, то, безперечно, вигідніше — форма.

Залишається проблемою тільки одне: щоб до цієї думки врешті-решт прислухалися всі батьки.

Автор: Квітослава СОНЯХ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі