друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 19 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-20 09:43:35

19 серпня християни відзначають одне із найбільших християнських свят - Преображення Господнього. У народі цей день називають Другим або ж "Яблучним" Спасом. В цей день у церквах освячують фрукти. В Коломиї на Спаса храм. Цього року святкування співпало із 1020 річницею з дня Хрещення Русі. До Коломиї на храм приїхали священнослужителі Прикарпаття.

Муніципальний оркестр "Трембіта" знову підкорив Європу. Цього разу коломияни були одними з кращих на ІІІ Міжнародному фольклорному фестивалі у польській Нисі. Окрім грамот та призів аматори Коломиї отримали ще й кілька запрошень на мистецькі заходи в Польщі та Сербії.

"Святкова палітра" – виставка під такою назвою відкрилась в музеї історії міста. Організували її члени місцевого творчого об'єднання "Коло-ми-я". Виставку приурочили до дня міста. Пройшла в цей день в музеї і презентація буклету "Коломия місто". Автором цього видання став відомий краєзнавець Микола Савчук.

Одинадцятий рік поспіль 19 серпня в Україні святкують день пасічника. Офіційно це свято було встановлено указом президента у 1997 році. Зараз бджільництво користується популярністю, адже сам керманич держави захоплюється бджолярством.

З рахунком 2:0 програли коломийські "сільмашівці" київській команді ветеранів "Динамо".Кияни в черговий раз завітали до Коломиї на День міста. В цей день вони традиційно грали з ветеранами коломийського футболу.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі