друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 18 серпня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-19 11:56:57

5 тисяч гривень за пошкоджену хату. Такі гроші отримують мешканці села Борщів Снятинського району. Вони не задоволені діями місцевої влади. Кажуть, що депутати та працівники сільської ради, які частково потерпіли внаслідок повені, отримали по 20 тисяч гривень. А на ремонт найбільш постраждалих хатів людям виділяють в 4 рази менше. Гуманітарної допомоги у вигляді побутової техніки та одягу взагалі їм не недали.

Вода в криницях не відповідає стандартам, інформують фахівці СЕС. Аналізи показали, що до відкачування вона була якіснішою, ніж після. Тому необхідне повторне хлорування. Не варто нехтувати й правилами - воду пити тільки після кип"ятіння та відстоювання. Відрадно, що на Коломийщині не було масових спалахів кишкових інфекцій, як очікували в санстанції. Проте, розслаблятися ще рано, кажуть там. Протягом місяця є ризик появи вірусного гепатиту А.

У Гвіздці відкрили нову автобусну станцію. Тепер жителі селища зможуть купувати квитки у касі та чекати автобуса у приміщенні. В районі таких автостанцій є ще 2 – у Печеніжині та Отинії. Підпорядковуватиметься відновлена будівля обласному управлінню автобусних станцій. Залишилось лише впорядкувати рух автобусів з автостанцією.

15 тисяч гривень постраждалим на Коломийщині привіз народний депутат України з Рівненщини Микола Ширшун. Це вже друга допомога від блоку Литвина. Розділили ці гроші на три сільські ради. По 5 тисяч гривень отримали дві постраждалі сім"ї з Винограду та Ворони. Ще п"ять тисяч одержала Пилипівська школа.

"Він виконав свою місію на землі", - так говорять про коломийського художника та скульптора Сергія Зінця його друзі. На вихідних в музеї "Писанка" відкрилася виставка "Між двома янголами", присвячена світлій пам’яті митця. Бажаючі можуть побачити сімдесят вісім робіт, з яких сорок одна – графіка, тридцять дві скульптури та п’ять картин.

19 серпня 9.00-13.30 - святкові Богослужіння у церквах міста 12.00-12.30 - Святкова Архієрейська Літургія в катедральному Соборі Преображення Христового. 13.50-14.00 - формування святкової колони на площі Відродження біля ратуші.14.00-14.30 - урочистий хід до Собору Преображення Христового по вул.Театральна. Покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченка та статуї Діви Марії. 14.30-15.30 - урочистості та виступи церковних хорів біля Собору Преображення Христового вул.Театральна. 17.00-18.30 - виступи духового оркестру з Республіки Польщі, муніципального оркестру народних інструментів "Трембіта" та народного фольклорного гурту "Тайстра". Народний дім. Також, 19 серпня на стадіоні "Юність" о 13.30 год. відбудеться футбольний матч між ветеранами. У товариській зустрічі гратимуть команди "Динамо-Київ" та "Сільмаш-Коломия".

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі