друкувати


Кубок області. Півфінали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-18 11:32:41

ФК "К.-Дельта" Гвіздець—"Карпати" Печеніжин 3:16 і 13 серпня у протистоянні Печеніжина і Гвіздця визначився перший півфіналіст, а 10 і 17 серпня Яремче і Ямниця змагаються за другу путівку.

Минулої неділі яремчанці на власному стадіоні перемогли "Цементник" 3:1 і зробили певний гандикап перед другим поєдинком у Ямниці. Але ямницькі футболісти сподіватимуться на реванш, адже в першій грі вони ні в чому не поступилися "Карпатам", а моментами грали навіть привабливіше. У їхньому складі виділялися Вікарюк, Редушко, Дорош, Салій, Шкварилюк, Царук, які пройшли школу вищої та першої ліг чемпіонату України. Надихав ямничан своєю присутністю на стадіоні і президент "Цементника", народний депутат України Микола Круць. Але ж і яремчанці не ликом шиті: Чабан, Василів, Українець, Ципердюк, Ткачук теж пройшли школу професійного футболу. До того ж, вихідного дня на матч прибув неофіційний наставник яремчанських "Карпат" голова ОДА Микола Палійчук.

М’ячем більше володіли гості, але голи забивали господарі, які стрімко контратакували. А як буде в Ямниці і хто стане суперником команди з Коломийського району, дізнаємось найближчої неділі.

Волею жеребкування Печеніжин і Гвіздець зустрілися у півфіналі. Перший матч у Печеніжині команди зіграли з нічийним результатом 1:1, тож переможець визначався у повторному поєдинку минулої середи у Гвіздці.

Після нічиєї у Печеніжині матч у Гвіздці викликав великий інтерес. Аби не повторилися події тижневої давності, коли в гірському селищі після гри травмували арбітра матчу, до Гвіздця прибули керівники обласної Федерації футболу Василь Луцький і Василь Сікора, а також працівники правоохоронних органів, навіть бійці "Беркута".

З перших хвилин матчу було помітно, як прагнули досягнути перемоги футболісти "Карпат", особливо старалися Василь Горук і Володимир Турянський. Воно й зрозуміло, адже не так давно вони захищали честь "Дельти", тому й грали з подвійною енергією — дуже вже хотілося переграти колишніх партнерів.

Гвіздечани ж спокійно і впевнено заволоділи ініціативою, вміло розігрували комбінації і вже в першому таймі забили два голи, а могли забити й більше: з близької відстані не вцілили м’ячем у ворота Любомир Корнута і Назар Король, а одного разу м’яч влучив у стійку воріт. Гол з пенальті забив чи не найкращий гравець матчу Сергій Янчик. Пенальті було очевидним, тому ніхто з гравців "Карпат" не опротестовував рішення арбітра. А через кілька хвилин Андрій Олійник майстерно обіграв опонента і подвоїв рахунок.

Після перерви малюнок гри не змінився — гвіздечани забили третій гол і вже ніхто не сумнівався, що 28 серпня в Івано-Франківську на стадіоні "Рух" у фіналі розіграшу кубка області гратиме "К.-Дельта".

Після невимушених замін дельтівці послабили гру, чим вміло скористалися "Карпати", які скоротили рахунок матчу до 1:3. На більше печеніжинцям не вистачило часу. Треба віддати належне "Карпатам" — за два роки виступів в обласному чемпіонаті команда досягає вагомих результатів, є незаперечним лідером другої ліги і гідно виступила в розіграші кубка області. А з "К.-Дельтою" вболівальники району пов’язують надії на перемогу, як в розіграші кубка, так і в чемпіонаті області. Тим більше, що в другому колі команду з Гвіздця підсилили такі футболісти, як Андрій Олійник, Роман Големба і славнозвісний у минулому Володимир Борисевич.

Р.S. Як повідомив виконавчий директор обласної Федерації футболу Василь Луцький, за події, що мали місце в Печеніжині після матчу "Карпати"-"К.-Дельта", стадіон гірського селища дискваліфіковано на дві гри, а керівництво команди оштрафовано на 700 грн.

Автор: Василь БУДЖАК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі