друкувати


"Динамівці" Івано-Франківщини вшанували олімпійського призера Романа Гонтюка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-16 12:15:02

Дзюдоїст Роман Гонтюк першим з українських олімпійців у Пекіні здобув для нашої спортивної дружини таку бажану медаль. Вже у наступні дні почин прикарпатця підтримали інші спортсмени, тож Україна "прорвалася" до медальної групи країн-учасниць Олімпіади-2008. Колегам -"динамівцям", а Роман Гонтюк є офіцером Служби безпеки України, надвірянський дзюдоїст розповів про надзвичайно важку дорогу до здобуття своєї другої олімпійської медалі. Пекінська "бронза" далася спортсменові набагато важче, аніж "срібло" попередніх ігор в Афінах. Тим паче, що довелося зважати й на травму ноги, інтенсивно зганяти зайву вагу. Утім, як зізнався Роман Гонтюк та його постійний тренер Євген Боднарук, вони були упевнені в успіху.

- Для мене не так важливо було, якого ґатунку медаль здобуду, хоча, звичайно, я прагнув стати чемпіоном. Найважливіше було підняти моральний і бойовий дух всієї команди, - розповідає Роман Гонтюк. А зараз мені дуже приємно, що я справдив надії і сподівання всієї України. Спортсмен і його тренер подякували за підтримку, яка кожному особливо відчувалася на чужині. Успіх на двох поспіль Олімпіадах не залишають цьому тандему нічого іншого, як незабаром почати підготовку до наступних Олімпійських Ігор. Романові тільки 24 роки, він має достатній досвід виступів на найвищому рівні, тож завдання тренера, як пожартував Євген Боднарук, відгородити його від виховання дівчат. Утім, це лише жарти: Роман Гонтюк передусім прагнутиме вибороти на татамі "золоту" олімпійську медаль.

На знак поваги від людей-правоохоронців голова обласної ради ФСТ "Динамо" начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Кузнєцов і начальник УСБУ в Івано-Франківській області генерал-майор Анатолій Назаров вручили Романові Гонтюку мисливську зброю. На зустрічі з олімпійським призером лунали щирі слова подяки за те, що прикарпатський динамівець у надважкій спортивній боротьбі і в нелегкій атмосфері подарував приємні моменти в житті кожного українця, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі