друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 15 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-16 09:32:10

Працівники залізниці борються із наслідками повені стаханівськими темпами. Так, із дев’яти пошкоджених під час повені ділянок колії, вісім уже працюють. Ремонтні роботи продовжуються у напрямку Вижниці, де вода забрала міст через Черемош. Сьогодні відновлено рух поїздів до Делятина. Туди приїхали представники Укрзалізниці та ЗМІ. Побувала там і наша знімальна група.

Більше 5-ти мільйонів гривень вартуватиме державі відновлення 700 метрів дамби у Воскресінцях. Укріплення там прорвало у 2-х місцях. Це найбільше пошкодження дамби в Коломийському районі, - кажуть у дирекції водного господарства. Відновлювальні роботи там тривають уже три тижні, хоча коштів на реконструкцію поки що нема.

Під час стихії на Коломийщині не загинула ні одна людина, не було фактів мародерства та злочинів у постраждалих селах. За це влада дякує людям у погонах: працівникам МНС та правоохоронцям. Керівники району особисто відвідали Коломийський районний відділ ГУ МНС та міськрайвіділ міліції. Відзначили працівників грамотами та грошовими преміями.

В 3 рази більше тепер платитимуть підприємці, які торгують промисловими товарами поза межами ринку. Таке рішення прийняли депутати коломийської міської ради. До цього їх спонукали численні звернення підприємців, які провадять бізнес в дозволених місцях. Репортаж із сесійної зали коломийської ратуші.

"Ми звинувачуємо. Голодомор 1932-33 років – геноцид українського народу" - під такою назвою в музеї історії міста Коломиї відкрилась тематична пересувна виставка. Там представлені плакати з історією голодомору, копії документів винуватців трагедії в Україні та фотографії жертв геноциду. Ініціатором експозицій стала адміністрація Президента України.

У зв'язку з Указом Президента України від 28.07.2008 року "Про оголошення окремих територій зонами надзвичайної екологічної ситуації" та у зв’язку з катастрофічним паводком, що стався 23-27 липня, урочисті заходи, присвячені Дню міста, відмінені. З 17 по 19 серпня будуть проведені заходи з відзначення 1020-річчя Хрещення Київської Русі, а 20-24 серпня - Дня Державного Прапора, 17-ї річниці Незалежності України та 70-річчя від дня народження лауреата Державної премії імені Т.Г.Шевченка - Тараса Мельничука. У програмі святкування річниці Хрещення Київської Русі.
17 серпня науково-практична конференція у Народному домі.
18 серпня- відкриття виставки Спілки художників "Коло-Ми- Я" та презентація книжок Миколи Савчука у музеї історії міста.
19 серпня 9.00-13.30 - святкові Богослужіння у церквах міста 12.00-12.30 - Святкова Архієрейська Літургія в катедральному Соборі Преображення Христового. 13.50-14.00 - формування святкової колони на площі Відродження біля ратуші.14.00-14.30 - урочистий хід до Собору Преображення Христового по вул.Театральна. Покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченка та статуї Діви Марії. 14.30-15.30 - урочистості та виступи церковних хорів біля Собору Преображення Христового вул.Театральна. 17.00-18.30 - виступи духового оркестру з Республіки Польщі, муніципального оркестру народних інструментів "Трембіта" та народного фольклорного гурту "Тайстра". Народний дім. Також, 19 серпня на стадіоні "Юність" о 13.30 год. відбудеться футбольний матч між ветеранами. У товариській зустрічі гратимуть команди "Динамо-Київ" та "Сільмаш-Коломия".

З 1 серпня 2008 року розпочато першочергову виплату пенсій громадянам, постраждалим від стихійного лиха. Про це наш телеканал повідомили в коломийському управління пенсійного фонду. Гроші є. Потерпілі без дотримання встановлених графіків мають можливість отримати пенсійні кошти.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі