друкувати


Каліграфічність не в моді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-15 12:10:18

Старання батьків примусити "першачка" писати палички та гачечки рівненько і акуратно, як правило, закінчується сльозами дитини та валідолом під язик старших. Це в середньовіччі, коли книги переписували від руки, каліграфічність почерку була дуже необхідна для писемної людини. А зараз, у час комп’ютерів, це вже не настільки важливо, — стверджують психологи.

Якщо дитина пише поганенько, не варто її за це сварити. Цілком можливо, у неї просто погано розвинена дрібна моторика рук. Додаткові вправи — складання мозаїки і пазлів, збирання намистинок і перебирання ґудзичків, ліплення з пластиліну чи глини — гарно розвиває руку й може дати більше для почерку, ніж переписування ненависних рядочків по кілька разів.

До слова, педагоги радять не перевчати шульгу писати правою рукою. Такі діти часто мають нестандартне творче мислення. У них, як правило, однаково добре розвинені обидві півкулі мозку, тому в майбутньому лівші можуть перегнати своїх однокласників. Єдина порада — купуйте шульзі ручку з пастою, яка швидко засихає, щоб написане дитина не розмазувала.

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі