друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 14 серпня (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-15 09:35:36

13 серпня на дорогах Коломийщини сталося 3 ДТП. 4 осіб отримали тілесні пошкодження. Знову учасниками аварій є водії мотоциклів, скутерів та пішоходи. Детальніше Василь Саманів.

Коломийська дистанція колії зазнала значних руйнувань під час повені. Тому роботи у залізничників зараз вистачає. Так, близько 70-ти метрів мосту по дорозі у Вижницю через річку Черемош, які забрала повінь, зараз відбудовують 24 працівники Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської колій. Крім того, на цьому тижні для відбудови мосту прибув батальйон військових від міністерства транспорту. В епіцентр відновлюючих робіт їздила і наша знімальна група.

Листоноша в супроводі озброєного міліціонера. Через надзвичайну ситуацію саме так поштовики мусять розносити компенсації постраждалим. У сумці чималенькі суми, тому міліція вживає такі заходи, аби вберегти листонош та кошти від будь-яких посягань.

Підготовка до навчального року розпочалась. Дбайливі батьки намагаються заздалегідь закупити своїм дітям всі потрібні товари. Цього року повний школярський портфель обійдеться їм майже у 300 гривень. Шкільне приладдя купувала наша знімальна група.

Презентацією ІІ тому енциклопедії "Коломия та Коломийщина" розпочав свою роботу семінар працівників культури району. Його провели у Драмтеатрі. На захід запросили авторів та співавторів книги. Окрім того, працівники будинків культури, клубів, Народних домів та бібліотек обговорили і свої нагальні проблеми. Побував на семінарі і наш журналіст Богдан Малецький.

Актори Коломийського обласного драматичного театру імені Івана Озаркевича повернулися із Шотландії. Вони були учасниками найбільшого у світі Міжнародного театрального фестивалю "Фріндж". До речі, їхній коллектив - єдиний представник з України. На одній із 250 сцен Единбургу актори зіграли виставу "Гуцульський рік". За рейтингом в українців покищо найвищий результат. Коломийська трупа отримали 3,5 зірки.

Сьогодні - свято Маковея та перший або малий Спас. Його ще називають медовим. В цей день віруючі йдуть до церкви і освячують там плоди та квіти. В народі кажуть: "Пішов Спас - пішло літо від нас". Окрім того, нині початок Успенського посту, який триватиме до 28 серпня.

Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі