друкувати


Антиепідеміологічні заходи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-12 11:49:24

Відбулося засідання надзвичайних протиепідеміологічної та протиепізоотичної комісій під головуванням заступника Коломийського міського голови Василя Прокіпчина (на фото). Розглянуто питання про медико-санітарні заходи щодо недопущення епідемій інфекційних хвороб унаслідок стихійного лиха.

Вирішено вжити заходи щодо ліквідування стихійної торгівлі продуктами харчування на прилеглих до ринку територіях, посилити контроль за реалізацією на ринках продуктів із підтоплених територій. Запропоновано створити групу з моніторингу гуманітарної допомоги на чолі із заступником мера, реєструвати гуманітарну допомогу та санепідстанції перевіряти її.

Для роботи в умовах надзвичайного стану в лікувальних закладах передбачити 90-110 додаткових ліжок; вести спостереження за скотомогильником; обстежувати господарства чи немає загиблих тварин, птиці; через ЗМІ постійно інформувати про ситуацію.

Рішенням комісії зобов’язано забезпечити до 1 вересня навчальні заклади міста гарячою водою та резервним водопостачанням згідно з приписами санепідстанції.

Передбачено щоденну інформацію про стан медичної допомоги, списки для формування банку даних сімей, яким необхідно призначити медикаменти. Вирішено продовжити ліквідування штучних озер, викачування води з підвалів та криниць. Відповідні служби зобов’язано проаналізувати ситуацію вивезення підприємцями каналізаційних стоків із будинків приватного сектора, заборонити зливати стоки в загальноміську сплавну каналізацію, укласти угоди про надання послуг для скидання їх на міських очисних спорудах.

Доручено проаналізувати ситуацію з вивезенням гравію на р. Прут приватними підприємцями без відповідних дозволів.

Джерело: відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики міськради, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі