друкувати


Закують Прут у дамбу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-11 10:34:07

Під шаленим напором небувалої кількості води під час повені було суттєво пошкоджено в двох місцях дамбу на Пруті. Маса брудної води, вийшовши з русла, понеслася на Воскресинці й підтопила село. Поцікавитися ходом відновлювальних робіт на дамбі вирішили ми й відправилися у Воскресинці.

Дорогою споглядаємо замулені городи й постраждалі від повені оселі.

На березі Пруту знайомимось із виконробом підприємства "ПМК-118" Миколою Подюком, який керує роботами.

— З дня на день, — розповідає пан Микола, — ми чекаємо проекту дамби, який розробляють рівненські фахівці. Ось тоді завеземо всю необхідну техніку й візьмемось до справи. Наразі проводимо підготовчі роботи (на знімку вгорі). Фінансуватиме будівництво облводгосп. Наші робітники трудяться вахтовим методом. Маємо добру співпрацю з сільським головою Любомиром Білейчуком, підтримують нас мешканці села. До речі, дамбу необхідно споруджувати в двох місцях, де її забрала вода, і буде вона вже іншою, значно потужнішої конструкції.
Споглядаємо підмитий і забраний берег Пруту, брудні заплави, на які вода нанесла намулу. Тепер там — болото. Проймає жах від усвідомлення сили стихії, що вирувала тут два тижні тому.

На зворотній дорозі біля одного з помешкань зауважуємо хлопців у камуфляжній формі. Заходимо на подвір’я, знайомимось. Це — вояки строкової служби військової частини А-1267, яка дислокована на аеродромі в Корничі (на знімку). Старший над хлопцями прапорщик Василь Білоусов розповів, що обидві їхні частини (а це 150 військовослужбовців) щодня задіяні на ліквідації наслідків повені. Найбільше бригад працює в особливо постраждалій запрутській зоні.

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, Оксана КРОХМАЛЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі