друкувати


Коломийщина оживає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-08 11:06:32

Катастрофічна повінь, яка сталася 23-27 липня 2008 року в шести західних областях України, спричинила масштабні руйнування та пошкодження значної кількості житлових будинків та інших будівель, об’єктів комунального господарства, транспортних мереж, систем енерго- і газопостачання та зв’язку, суттєво погіршила умови життєдіяльності населення.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування продовжують обстеження потерпілих від стихії, визначають суми збитків та оформляють проектно-кошторисну документацію.

Комунальні служби та інші організації Коломийського району в посиленому режимі виконують роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха. Так, учора прокладено новий тимчасовий міст до селища Печеніжин і вже на сьогодні мешканці могли спокійно добратися до районного центру.

Еменесниками продовжується відкачування води з підвальних приміщень житлових будинків та соціально-побутових приміщень в селах Залуч, Тростянка, Семаківці та м.Коломиї. Коломийська філія "Райавтодор" зробила об’їзну дорогу до с.Грушева. Триває очистка житлових будинків та дворів. В с.Залуч розчищено п’ять житлових будинків і дворів, в с.Спас відремонтовано міст.

Працівники Коломийської райсанепідемстанції консультували сьогодні постраждале населення щодо запобігання виникнення інфекційних захворювань й обстежували об’єкті епідемризику в селах Корнич, Іванівці, Товмачик, Шепарівці. Обстежено 12 об’єктів.

ДП "Екосир" доставило 4600 л води в с. Ганів, Дебеславці, Тростянка та Залуч. Управлінням ветеринарної медицини в Івано-Франківській області обстежено 562 двори підтоплених населених пунктів Нижній Вербіж, Сопів, Корнич, Залуч, Шепарівці, Товмачик, Тростянка, Ворона, Голосків та проведено дезінфекцію.

Ліквідації з наслідків стихії тривають, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі