друкувати


Пастирське звернення у справі "підгорецьких монахів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-07 01:50:37

Всесвітлішим і Високопреподобним Отцям, преподобним Монахам та Монахиням, Вірним Коломийсько-Чернівецької Єпархії.

Дорогі у Христі! 6 серпня 2008 року Божого до мене звернулись декани: о. Богдан Іванюк – декан Яремчанський та о. Іван Качанюк – декан Тисменичанський з проханням захистити їх добре ім’я священнослужителя, заплямлене неправдивою інформацією, поданою підгорецькими монахами на сайті www.comunity.org.ua від 3.08.2008 р.Б. у списку апостазійного, тобто відступного від Греко-Католицької Церкви, синоду.

У цьому списку імена вищезгаданих деканів були використані підступно, без їхнього відома та згоди. Отці Богдан Іванюк та Іван Качанюк є достойними пастирями Української Греко-Католицької Церкви та ревно виконують довірений їм уряд в нашій єпархії.

Прошу їхні титули про призначення їх адміністраторами у Коломийсько-Чернівецькій єпархії "підгорецькими монахами" вважати недійсними, оскільки будь-які документи та листи "підгорецьких отців" є неправосильними, неправдивими та такими, що несуть розбрат та замішання між духовенством та вірними нашої Греко-Католицької Церкви, за які в скорому часу прийдеться відповісти.

Закликаю духовенство і вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії до молитви за єдність Церкви, щоб могли відрізнити правдивих Христових Пастирів від "вовків в овечих шкірах", "…і щоб ми могли визволитися від безпутніх та лукавих людей, бо не в усіх – віра" (ІІ Солунян 3:2.).

Благословення Господнє на Вас!

Єпарх Коломийсько-Чернівецький
Кир Миколай Сімкайло


Джерело: Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ
Обговорити на форумі