друкувати


В Коломийській об’єднаній ДПІ відбувся семінар

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-06 12:35:16

В Коломийській об’єднаній ДПІ відбувся семінар – тренінг темою якого було подання звітності до податкової інспекції в електронному вигляді.

На тренінг було запрошено бухгалтерів підприємств Коломийщини, які вже заключили договори на здачу звітності в електронному вигляді та здають її та бухгалтерів підприємств, які ще не подають звітність в електронному вигляді.

У семінарі-тренінзі взяли участь представники акредитованого центру сертифікації ключів "MASTERKEY", які розповіли присутнім про можливості подання податкової звітності в електронному вигляді, її переваги та умови придбання відкритих ключів з електронно цифровим підписом.

Проведення таких семінарів - тренінгів дає необхідну допомогу платникам із питань практичного впровадження та використання електронної звітності.

Під час тренінгу було зазначено, що особлива увага приділяється вдосконаленню процедури відшкодування податку на додану вартість і тому подання платниками звітності та реєстрів отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді забезпечить прозоре адміністрування та своєчасне відшкодування ПДВ.

Переваги нової системи безсумнівні, причому для обох сторін. Удосконалена процедура здачі та прийманні податкової звітності наближає нашу країну до світових стандартів у цьому напрямку та дозволить зробити її максимально прозорою та неупередженою, мінімізувавши вплив суб'єктивного людського чинника.

При впровадженні системи очікуються наступні позитивні зміни для платників податків при відшкодуванні ПДВ:
- своєчасне відшкодування ПДВ при обмеженому спілкуванні з представниками органів фінансового контролю;
- зменшення паперового документообігу;
- спрощення процедури подання звітності до органів ДПС:
- спрощення процедури підтвердження сум до відшкодування, зменшення термінів проведення перевірок.

В даний час податкову звітність в електронному вигляді подають 1174 платників податків (суб‘єктів господарювання юридичних та фізичних осіб), реєстри отриманих та виданих податкових накладних 389 платників ПДВ, укладено договорів на подання звітності в електронному вигляді 1417.

В ході тренінгу у присутніх виникало ряд запитань, стосовно і програмного забезпечення, і подання звітності в електронному вигляді. На всі проблемні запитання відповідали викладачі тренінгу. А начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Мілевський Андрій Михайлович продемонстрував присутнім порядок встановлення та роботу програмного забезпечення, яке дає можливість швидко і зручно подати податкову звітність засобами телекомунікаційного зв'язку. Програмне забезпечення і допомога по його встановленню надається платникам податків безкоштовно, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Обговорити на форумі