друкувати


Біда не оминула Шепарівці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-04 09:57:43

У ніч з 24 на 25 липня на село Шепарівці несподівано нахлинули бурхливі потоки з лісових річечок Мочихвіст і Делене. Рівень води піднявся від півтора до двох метрів. Навіть старі, давно пересохлі русла цих потічків, перетворилися у повноводні артерії. В окремих місцях вода аж переливалась через центральну дорогу, що з’єднує Коломию і Яремче.

Десятки будинків протягом трьох кілометрів опинилися підтопленими. Найбільше постраждали мешканці вулиці Шевченка. Подекуди єдиним безпечним місцем залишався тільки стрих будинку, де й переховувалися люди. Вода затоплювала сільськогосподарські угіддя, розмивала мостові переходи, завдаючи значної шкоди і мешканцям, і інфраструктурі села.

Та люди не залишилися наодинці з бідою. Негайно було організовано аварійно-рятувальні роботи. Практичну допомогу надали працівники відділу внутрішніх справ Коломийського МВ УМВС та підрозділу "Беркут". Хотілося б через газету висловити щиру подяку за виявлену увагу до людей начальнику міськвідділу міліції Володимиру Ребенчуку, а також заступнику начальника відділу, начальнику міліції громадської безпеки Володимиру Жупнику, який особисто виносив людей із зони стихійного лиха разом з бійцями "Беркута".

Біля Шепарівцівської школи, яка теж була частково підтоплена, зупинився для огляду Міністр з питань надзвичайних ситуацій і захисту від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Шандра. Тут же він провів оперативну нараду за участю голови ОДА Миколи Палійчука, голови райдержадміністрації Михайла Вінтоняка та його першого заступника Степана Стасюка, сільського голови Івана Терпелюка, який теж безпосередньо займався рятувальними роботами.

Загалом стихія завдала матеріальних збитків на суму біля 325 тисяч гривень. Окрім того, річка Прут вимила у трьох місцях берег площею біля 2,4 га. Село потребує матеріальної допомоги з боку держави. Украй необхідний план будівництва берегоукріплення, адже селом проходить газопровід через річку Прут до Княждвора. Напередодні він був укріплений і, на щастя, вистояв стихію. Також потребують нагальної уваги розмиті бурхливим потоком сільські дороги, що унеможливлює проїзд транспорту.

Окрема подяка за оперативне і об’єктивне висвітлення ситуації на Коломийщині, зокрема в Шепарівцях, газеті "Вільний голос", обласному телебаченню "Галичина", коломийській ТРК "НТК".

Автор: Володимир Венгринюк, депутат районної ради, "Вільний голос"
Обговорити на форумі