друкувати


До кожного дійде належна допомога

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-04 09:47:10

В Івано-Франківську створено республіканський штаб на чолі з Міністром з питань надзвичайних ситуацій та захисту наслідків Чорнобильської катастрофи Володимиром Шандрою, який координує роботи з ліквідації наслідків повені в усіх потерпілих від неї областях. Цього тижня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко провела в області нараду з керівниками районів та областей, в якій взяли участь усі причетні до ліквідації наслідків стихії міністри. На нараді побували також керівники Коломийщини. Ось що розповів "Вільному голосу" голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк.

— На нараді було звернуто увагу на те, що вже у найближчі дні потерпілі отримають авансові виплати — від однієї до п’яти тисяч, залежно від збитків. Далі впродовж трьох тижнів спеціальні комісії здійснять подвірні обстеження, складуть дефектні акти, за якими визначать повні суми збитків. Згідно з ними і виплачуватимуть компенсації — персонально на рахунки постраждалих, на кожен будинок зокрема. В актах будуть зазначені і ті збитки, які нанесені по майну, а не лише по будівлях. Відповідальність за правильність цих даних покладено на сільських і селищних голів і спеціалістів, задіяних у комісії. Це — державні кошти, тому опісля неодмінно буде перевірено їх використання, тому дуже прошу мешканців Коломийщини об’єктивно оцінювати збитки від стихії! До речі, уряд передбачив оцінку і відповідну компенсацію і за сільськогосподарські посіви.

— Які ще об’єкти буде відремонтовано за кошти державного бюджету?

— Усі об’єкти державної і комунальної власності. Першочергову увагу буде звернуто на дороги, мости, дамби. Наголошено, що це не буде просто "залатування дір", а споруджуватимуться нові об’єкти за всіма капітальними стандартами.

— Яка ситуація в районі на сьогодні (середа, середина дня — авт.)?

— Електропостачання відновлено всюди, крім Слободи. Щойно туди буде доїзд, електрики завершать і там роботу. Без газу залишається 28 сіл, його запустять, коли все відремонтують і буде гарантована безпека людей.

Сподіваємося, що, крім державної, населення Коломийщини отримає допомогу і від благодійних фондів, — уже є такі пропозиції. В районі діють штаб, комісія з надзвичайних ситуацій, цілодобово працює райдержадміністрація. Запевняю наших людей, що всіх буде вислухано, до кожного дійде належна йому державна допомога.

Автор: О.КРАВЧЕНКО, "Вільний голос"
Обговорити на форумі