друкувати


Тут бути пам’ятнику!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-01 04:59:36

У нашому місті й районі люди мають різні думки щодо розміщення пам’ятника І. Франкові в Коломиї. Спочатку намітили місце біля єпархії УГКЦ, яке потім скритикували інші й порадили в сквері, біля кінотеатру "Джерело". Потім і це місце розкритикували... З’явилася пропозиція про третє місце — біля універмагу "Коломия", на місці колишнього пам’ятника Т. Шевченкові.

Моя думка така: біля єпархії не годиться, бо там малолюдно, місце немов у закутку; біля кінотеатру "Джерело" сонце світитиме на задню й бокову частини пам’ятника, та ще й треба вирубати багато дерев; біля універмагу — обмаль місця (пам’ятник буде стиснутий будовами як з півдня, так і з півночі).

Я вважаю, що найкращим місцем для пам’ятника Каменяру була би територія біля готелю "Прикарпаття", навпроти автовокзалу, поруч із Будинком технічної творчості. Тут є великий простір, пам’ятник буде освітлений сонцем цілий день, є де посадити дерева, кущі, квіти; щоденно тут проходить багато людей, це місце перехрестя доріг на Івано-Франківськ, Яремче, Чернівці, Косів.

Але, насамперед, потрібно прийти сюди разом із архітекторами міста й району, з відомими митцями та небайдужими людьми і вирішити справу раз і назавжди. Адже час минає, а пам’ятник великому синові українського народу не будується.

Автор: І. ГАРАСИМ’ЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі