друкувати


"Прикарпаттяобленерго" звертається до краян, що постраждали від повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-08-01 09:09:15

Внаслідок підтоплення житлових будинків, допоміжних господарських приміщень, підвалів тощо існує ймовірність пошкодження ізоляції електропроводок, електродвигунів та іншого електричного обладнання. А це може призвести до нещасних випадків через ураження електричним струмом. Тому перш ніж подати напругу в місця, які були попередньо відключені (розетки, світильники, вимикачі, розподільчі щити тощо), слід переконатися, що дане обладнання і проводка не були затоплені.

Якщо електрообладнання і електропроводка піддавалися дії вологи, рекомендуємо утриматися від подачі напруги до повного висихання та проведення після цього вимірювання опору ізоляції.

Велику небезпеку становлять електролампи, які використовуються для відкачування води з підвальних приміщень, тому при їх застосуванні слід суворо дотримуватись вимог безпеки, які передбачені в паспортах заводів-виготовлювачів.

Будьте обережні і пам’ятайте, що обірваний провід становить смертельну небезпеку для життя і здоров’я людини, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі