друкувати


Сьогодні встановлять перший міст через Прут на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-31 05:56:34

Учора, 29 липня, військовослужбовці 703 інженерного полку Збройних Сил України розпочали роботи зі встановлення тимчасового важкого механізованого мосту через річку Прут поблизу селища Іллінці Снятинсього району Івано-Франківської області. Про це 30 липня ЗІКу повідомив підполковник Тарас Грень із Західного регіонального медіа-центру.

За словами заступника командира батальйону майора Валентина Клюєва, всі роботи будуть проведені протягом доби. І вже сьогодні, о 14 годині дня, по мості пройде перша вантажівка.

Офіцер відзначив , що мешканці покутського села Іллінці зустрічали військовослужбовців зі сльозами на очах, адже, як сказала одна із бабусь, яка за своїх 85 літ не бачила такої повені, це перша реальна допомога, що прийшла сюди з часу стихії. Запуск моста дозволить розблокувати район, де мешкають понад 25 тисяч покутян.

Технічні характеристики цієї споруди дозволяють витримувати перевезення вантажів до 60 тонн. Командир батальйону майор Валентина Клюєв стверджує, що це перший з кількох подібних мостів, які буде встановлено на місці зруйнованих стихією споруд, повідомляє ЗІК.

Обговорити на форумі