друкувати


Ігор Олійник і Микола Палійчук висловили співчуття сім’ям прикарпатців та постраждалих сусідніх обла

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-31 12:28:46

На прес-конференції 30 липня з приводу рятувальних під час стихії робіт голова обласної ради Ігор Олійник і голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук висловили співчуття сім’ям прикарпатців та постраждалих сусідніх областей, які через небувалу за два століття повінь втратили своїх близьких.

Водночас керівники області запевнили: ситуація на Прикарпатті повністю під контролем; вода в ріках спала; відновлювальні роботи тривають.

Як зазначив голова облдержадміністрації Микола Палійчук, обласна влада не бере на себе відповідальність за роздачу матеріальної допомоги від держави. Гроші будуть на рахунках потерпілих. Влада лише буде координувати цей процес.

Микола Палійчук повідомив представників місцевих ЗМІ, що на засіданні Кабміну "вдалося захистити" для області 1 мільярд 709 мільйонів гривень, а тих 60 мільйонів, які уже виділив Уряд, ще у понеділок до кінця дня поступили в обласне казначейство і, відповідно, на рахунок облдержадміністрації. З них 2 мільйони 800 гривень уже виплачено людям як авансову допомогу.

Голова обласної ради Ігор Олійник висловив сподівання, що проблем із надходженням коштів на подолання наслідків стихії не буде. З цього приводу керівники області навели прикрий приклад червневої стихії 2006 року, коли із задокументованих 137 мільйонів гривень область отримала 32 мільйони і 5 мільйонів гривень субвенції. У 2007 році замість обіцяних 75 мільйонів гривень (в гірській Івано-Франківщині повені – явище звичне) "вдалося вибити" лише 7 мільйонів.

За словами Ігоря Олійника, важливо, аби люди, які опинилися у біді, не розчарувалися у владі, центральній, місцевій. Люди мають бути впевнені, що держава їм реально допоможе вибратися із тієї складної ситуації, коли втрачено хату, майно і навіть життя.

"Основне, аби ми відновили область, – підкреслив голова обласної ради Ігор Олійник. – І ми повинні бути єдині у цій справі, бо стихія і те, як ми з нею впораємося, – це виклик усім нам – владі, громаді і кожному зокрема", повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Обговорити на форумі