друкувати


На крилах "Вітру"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-31 11:06:26

30 липня 2008 року діти та молоді люди, якими опікується Коломийський міський благодійний фонд підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю "Крокус" разом зі своїми родинами побували на прекрасному мистецькому дійстві - концерті ансамблю українського народного танцю "Вітер" із Канади, що гостював у нашому місті.

Високе мистецтво виконання унікальних народних танців, запальна музика, яскраві українські строї танцюристів, їх щирі, по-справжньому українські посмішки, не залишили байдужим жодного глядача. Особливо емоційно сприйняли це неповторне дійство, присутні в залі, люди з особливими потребами, адже для осіб із заниженим інтелектом мистецтво, музика, пісня і танець є найкращим засобом сприйняття краси і гармонії життя.

Пережиті позитивні емоції - це заряд, який спонукає їх до спілкування, викликає бажання поділитися враженнями, відчути, що серед людей, та ще й посміхаючись, легше жити.

Ми усі безмежно вдячні "Вітру", що приніс через океан збережене, таке близьке і дороге нам українське мистецтво, низький уклін його керівникові Лесю Середі за відродження, презентацію та уславлення українського народного танцю. Цей прекрасний творчий колектив став прикладом для нас, корінних українців, як треба любити, шанувати і примножувати культуру своїх батьків, дідів і прадідів, як треба гордитися тим, що ми є частинкою прекрасного українського народу, що має свою велику історію, культуру, свої унікальні звичаї і традиції, якими особливо дорожить українська діаспора.

Хочемо щиро побажати здоров'я їм і їхнім родинам, творчої наснаги та успіхів, часто переживати прекрасні почуття радості і щастя.

Автор: Любов МАСЕВИЧ, голова Коломийського міського БФПДМІО "Крокус"
Обговорити на форумі