друкувати


На особисте запрошення братів Кличків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-07-29 12:59:48

Уже вдруге на світовій першості з боксу побував заслужений працівник фізичної культури й спорту, заслужений тренер України коломиянин Іван Данилишин.

У Німеччині пан Данилишин спостерігав за грою з VIP-місця, добре бачив працю тренера Кличка Еммануеля Стюарта, попереду вболівала за чоловіка місіс Томпсон. Як і пообіцяв, він погодився розповісти про те, що найбільше запам’яталося з теперішньої поїздки, також порівняв поєдинки на "Колор лайн арені" в Гамбурзі й Madison Square Garden у Нью Йорку:

– Загалом враження приголомшливі – маса позитивних емоцій, ще й досі вчуваються команди: "Джеб!", "Уперед!" Якщо говорити про організацію, то, звичайно, європейське місто виявилося на вищому рівні – все продумано, зважено, зручно, видовищно, відчутна значна підтримка більшості німців із 15 тисяч глядачів, бо нашого боксера вважають своїм, адже тут він починав шлях до чемпіонського успіху. А в США було набагато більше вболівальників-українців, також знаменитостей – принц Альберт, колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер, відомий чемпіон світу з боксу Оскар де ла Хойя, актори Сильвестр Сталлоне, Брюс Вілліс і Дастін Хоффман.

Бої теж разюче відрізнялися. Якщо з росіянином Султаном Ібрагімовим чемпіон світу за версіями IBF, WBO, IBO вів суто тактично продуману боротьбу, бо відстоювати наче й не було особливо що, то у змаганні з Тоні Томпсоном шальки терезів хиталися. Тож інтригу заклали вже на початку матчу – кілька ударів вашингтонця через хвилювання Кличко все ж пропустив, а застосувати на вимогу вболівальників "коронний" лівий джеб виявилося не так просто. Однак десь на середині поєдинку боксер зібрався і відтак потужним ударом у 11 раунді таки нокаутував суперника.

Попереду Володимира Кличка, можливо, чекає боротьба із росіянином Олександром Повєткіним, а Іван Данилишин планує у найближчому майбутньому організувати під відкритим небом на площі біля коломийської ратуші або "Писанки" змагання з боксу. Як це було минулої неділі в Івано-Франківську під час боїв на кубок Західного регіону, присвячених 100-річчю від дня народження провідника ОУН-УПА Степана Бандери.

Автор: Оксана Палій, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі